5 september 2011

Eftertanke till Whedonhelgen

Efter fiktiviteters Whedonhelg slår det mig hur motarbetade den käre Joss har varit på sistone eller för två-tre år sedan åtminstone. Det verkade inte klicka med tv-kanalen Fox. En säsong av Firefly, två säsonger av Dollhouse blev resultatet av det samarbetet

Hans Wonderwoman-film för Warner Bros stötte också på liknande "creative differences".  Whedon har sagt att han och filmbolaget aldrig ville göra samma film och ingen av dem visste om det. Producenten köpte till och med ett nytt manus medan han fortfarande jobbade på projektet. (Not cool ). Whedon och Warner Bros gick sina skilda vägar och ingen film blev det.  Väldigt synd. Jag kan inte tänka mig en bättre författare/regissör för denna feministiska seriehjältinna. Även om Joss Whedon ville ha Angelina Jolie i rollen vilket jag tycker är lite eeh... (här kunde jag lagt in en rant om hur trovärdiga tandpetstunna tjejer känns som actionhjältinnor men vi sparar på det ämnet.)

Ett annat projekt som aldrig såg dagens ljus var Whedons arbete på en tv-pilot för BBC om Giles mörka förflutna - Ripper. Det hade varit kul att bekanta sig med mer denna sida av Giles men det blev något tjafs om rättigheter till karaktären så det lades ned.

Nästa år kommer Avengers- filmen baserad på Marvelsserien och skriven och regisserad av Whedon (hörde jag yey?). Den har en gedigen rollista med allehanda storsjärnor. Jag är speciellt spänd på att se vad den god Joss får ur min favorit Robert Downey JR. Med den mannens timing och ett whedonesquet manus så kan det inte bli annat än bra.

Och nästa år kommer även skräckfilmen Cabin in the woods. Skriven av Whedon och Drew Goddard  som skrev Cloverfield. Goddard kommer även att regissera. Whedon säger om filmen:

"I´ve been seeing a lot of horror movies that are torture-porn, where kids we don't care about are mutilated for hours, I just cannot abide them...it's an antidote to that very kind of film, the horror movie with the expendable humans in it. Because I don't believe any humans are."

Jag är ingen skräckfilmfan men det låter lovande tycker jag. Nu håller vi tummarna för att 2012 blir Joss Whedons succéfilmår!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar